6-3-2023

Minder verbruiken onderweg

Het is makkelijker dan je denkt.

autovakantieelektrisch

De prijzen aan de pomp zijn de voorbije jaren sterk gestegen, en het ziet er niet naar uit dat ze ooit nog gevoelig zullen dalen. Tal van automerken, zoals ook KGM bijvoorbeeld, bieden verfijnde en efficiënte motoren met een lager verbruik. Maar als bestuurder kan je zelf ook veel doen om minder te verbruiken en meer budget over te houden voor andere dingen. We zetten je graag op weg met enkele slimme tips.

We rijden vandaag allemaal veel bewuster dan vroeger. Een lage ecologische voetafdruk is belangrijker dan ooit. Daarom worden KGM SUV’s zoals de Tivoli en Grand Tivoli met elke generatie zuiniger. Daarbovenop kan je door kleine veranderingen in je rijgedrag en slimme keuzes de brandstofkosten nog beter onder controle houden.

Maak de juiste keuze.

Het begint bij slim tanken.

Heb je een tankkaart? Dan geniet je doorgaans korting door als trouwe klant telkens bij dezelfde maatschappij te tanken. Zo spaar je punten die kunnen omgezet worden in gratis brandstof of andere voordelen. Geen tankkaart? Ook dan zijn er manieren om minder te betalen aan de pomp, zoals de keuze van tankststation. Tank liever niet langs de snelweg, want die stations zijn duurder. Hou ook speciale acties van tankstations in het oog. Zeker als je veel tankt, is dat vaak een leuke meevaller. Nog een tip: tank je wagen niet helemaal vol, want dat is extra gewicht dat je meedraagt en betekent dus ook meer verbruik. Laat daarom ook geen voorwerpen onnodig in de koffer liggen. De SUV’s van KGM staan bekend om hun ruimte en veelzijdigheid, maar de koffer grondig leegmaken na een trip is slechts een kleine moeite.

Goede gewoontes maken het verschil.

Plan je onderhoudsbeurten tijdig in.

Je wagen in topconditie houden, is cruciaal. Een motor en airconditioning in perfecte staat, verbruiken minder. Tijdig langsgaan voor een onderhoudsbeurt is dus een must. Bij KGM verdelers zien technici niets over het hoofd. Ze checken zorgvuldig je bandenspanning, want die heeft een grote invloed op het verbruik en dus ook de CO2-uitstoot. Laat ook tijdig je winterbanden vervangen door zomerbanden. Naast de staat van je wagen, is ook je rijgedrag bepalend. De meeste KGM modellen, zoals de Korando en Rexton, zijn standaard uitgerust met cruise control. Door de wagen zelf een zo constant mogelijke snelheid te laten regelen, werkt de motor hoogst efficiënt. Soms loont het ook om de airconditioning – een grote energieverbruiker – op een lagere stand te zetten of gewoon uit te schakelen als verwarming of ventilatie niet echt nodig is. Het spreekt vanzelf dat een sportieve rijstijl samengaat met een hoger verbruik. Rustig en defensief rijden biedt je enkel voordelen – zeker in het drukke Belgische verkeer. Spaar het gaspedaal en je spaart ook je portemonnee.

Zeg tanken vaarwel.

Rij elektrisch.

De beste manier om goedkoper te rijden, is kiezen voor een elektrische wagen. De volledig elektrische KGM Korando e-Motion stoot 0 g CO2 uit tijdens het rijden en verbruikt slechts 18,1 kWh/100 km aan elektriciteit. Dat is goedkoper dan tanken, zeker als je de wagen regelmatig thuis of op het werk kan opladen. Daarbovenop bespaar je ook nog eens door de fiscale voordelen. De Korando e-Motion verrast je met zijn grote binnenruimte en complete uitrusting. Je KGM verdeler stelt hem graag aan je voor.

Ontdek ook onze laadoplossingen via Eneco.

Een elektrische toekomst

Wil je meer te weten komen over hoe KGM zich voorbereidt op de elektrische toekomst? Kijk hier dan even verder.